Puheenjohtajan tervehdys

Tervehdys Paakkunaiset

Elokuun 20. päivä pidettiin sukuseuramme 10. sukukokous. Paikkana oli Järvi-Suomi Rantasalmella. Ympäristöhän oli mitä ihanin Saimaan rannalla, rajoittuen Linnasaaren kansallispuistoon norppavesineen, ja retkeilyreitteineen. Tuulinen sää toi oman tunnelmansa vesistön äärellä.

Varsinaisen kokouksen antina olivat suuntaviivojen hahmottaminen seuran  tulevaisuutta ajatellen. Nykyinen jäsenistö alkaa jo ikääntyä, joten uutta, nuorempaa polvea kaivataan mukaan. Taloudellisen tilanteen kohentamiseksi päätettiin korottaa jäsenmaksua viidellä eurolla eli kahteenkymppiin. Sitähän voidaan sitten alentaa, jos ja kun tilanne kohentuu. Nuori Kyky -stipendiä tullaan jatkossa jakamaan  korkeintaan yksi 500 euron arvoinen stipendi/vuosi.

Kokouksessa valittiin uusi hallitus seuraavalle kolmivuotiskaudelle.

Hallitukseen tulivat valituksi seuraavat henkilöt:

Puheenjohtajaksi Sairi Piiparinen

Varapuheenjohtajaksi Sinikka Salmelainen (uusi)

Muiksi jäseniksi:

Pentti Paakkunainen

Helke Paakkunainen (uusi)

Arja Paakkunainen

Juhani Hirvonen (uusi)

Toiminnantarkastajaksi valittiin jatkamaan Kristina Ranki

Valitun, uuden hallituksen puolesta kiitän luottamuksesta!

Uusi hallitus kokoontuu ensimmäisen kerran syys-lokakuussa, jolloin valitsemme keskuudestamme muut toimihenkilöt.

Nyt kun alkaa seuran toiminnan uusi kolmivuotiskausi, toivon, että saisimme uutta puhtia seuramme toimintaan. Olisi mukava saada lisää suvun jäsenien tarinoita lehteemme. Kannattaa haastatella iäkkäitä läheisiämme, kuunnella ja kirjoittaa ylös heidän elämäntarinoitaan. Niitä on toistenkin mukavaa ja antoisaa lueskelle lehdestämme. Eli uusia kirjoittajia ja tarinan kertojia kaivataan. Ottakaa rohkeassti yhteyttä hallituksen jäseniin.

Ohessa Ritva Paakkunaisen ottamia kuvia teksteineen sukukokouksesta Rantasalmelta.

Nyt vain hyvää syksyn jatkoa kaikille. Palataan asiaan myöhemmin Tiedotteen parissa, facebookissa  ja nettisivuilla.

Sairi Piiparinen                       

Puheenjohtaja

Kokouspaikka oli aika hämmentävä. Sotii hieman meikeläisen tavanomaista tyylitajua vastaan, mutta sehän olikin usean sukupolven aikana kasvanut keskelle korpea pienestä lomamökkitarjonnasta varsinaiseksi lomakaupungiksi kaikkine palveluineen
Kokouspaikaan Kaarnesaarelle matkattiin pikkuveneillä, kun isompi kuljetusväline oli rikkoutunut. Ihan mukava venematka mitä nyt tyrskyt vähän kastelivat ja maihinnousu kokouspaikkaan vaati jo urheilusuorituksen, hieman rohkeutta ja miehistä apua
Oppaamme kertoi sekä saaren että koko Järvisydän kompleksin historiasta ja tarjoili porokahvit kunnon nokipannusta.
Venettä odotellen
Paluumatkalle odoteltiin isompaa kulkuvälinettä ja sehän tulikin.